China a reușit să împace Arabia Saudită și Iranul. Ar putea Beijingul să facă același lucru și în privința războiului din Ucraina?

China a reușit să împace Arabia Saudită și Iranul. Ar putea Beijingul să facă același lucru și în privința războiului din Ucraina?

Iranul și Arabia Saudită, doi mari rivali în jocul geopolitic din Orientul Mijlociu, au ajuns la o înțelegere la nivel diplomatic și au semnat o înțelegere care ar putea influența în mod decisiv situația din regiune.

Acordul dintre cele două țări a fost mediat de China, iar motivele pentru care Beijingul a intervenit prin diplomație în conflictul dintre Riad și Teheran sunt multiple. Și totuși, o întrebare-cheie apare la nivel internațional: are China intenția și posibilitatea de a media și conflictul dintre Ucraina și Rusia?

Acordul care restabilește relațiile diplomatice dintre cei doi rivali din Orientul Mijlociu a fost semnat vineri la Beijing, iar acest lucru dă senzația că Beijingul devine un mediator din ce în ce mai important la nivel mondial.

În acest context, time.com își pune întrebarea dacă Partidul Comunist Chinez, cel care controlează, printre altele, politica externă a Chinei, ar putea media și un eventual tratat de pace…

Citeşte mai mult

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *