Rapid revine în Giulești după mai bine de două luni. O nouă veste bună pentru fani

Rapid revine în Giulești după mai bine de două luni. O nouă veste bună pentru fani

Rapid revine în Giulești după mai bine de două luni

Ultimul meci al elevilor lui Adrian Mutu pe propria arenă a avut loc pe 12 noiembrie, contra Universității Craiova, într-o partidă care s-a încheiat cu scorul de 2-2. De atunci, giuleștenii au mai evoluat din postura de echipă gazdă împotriva celor de la Petrolul Ploiești, dar și în demonstrativele cu Borussia Dortmund și Fiorentina, toate având loc pe Arena Națională.

Din 2023 însă, rapidiștii vor reveni pe stadionul din Giulești, iar asta se va întâmpla chiar de la jocul cu Sepsi, primul din acest an. Partida va avea loc pe data de 20 ianuarie, de la ora 20:00, și va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 1.

„REVENIM ACASĂ, ÎN GIULEȘTI!Partida dintre Rapid și Sepsi OSK, din etapa #22 a Superligii, se va juca pe 20 ianuarie, de la ora 20:00, pe Stadionul Rapid – Giulești!

Biletele vor fi puse în vânzare săptămâna aceasta”, a anunțat Rapid.

Rapid poate sărbători Centenarul pe stadion din Giulești. UEFA a dat derogare

În anul 2023, Rapid va împlini 100 de ani de existență, iar giuleștenii vor sărbători acest lucru pe data de 25 iunie. Clubul a primit o derogare din partea UEFA, care închiriase arena pentru desfăşurarea Campionatului European U21, astfel că evenimentul va putea fi găzduit în cele din urmă de gruparea de la Podul Grant în fața propriilor fani.

“În urma unui contract semnat în anul 2020, conform unui protocol agreat cu Federaţia Română de Fotbal, stadionul Rapid-Giuleşti urma să fie cedat/închiriat către UEFA pentru desfăşurarea unor meciuri din cadrul Campionatului European U21 programat să aibă loc pe perioada lunii iunie a anului 2022. Ţ

inând cont de bulversarea şi reprogramarea tuturor competiţiilor sportive din Europa în perioada pandemiei Covid 19, forul fotbalistic suprem european a decis mutarea CE U21 din 2022, în aceeaşi perioadă a anului 2023, ceea ce se suprapunea cu organizarea Centenarului grupării rapidiste.

Deşi la un moment dat părea o acţiune imposibilă, având în vedere importanţa crucială a desfăşurării acestui eveniment istoric pe arena Rapid Giuleşti, întreaga suflare rapidistă înglobând Clubul Sportiv Rapid, Fotbal Club Rapid şi Ministerul Transporturilor, toţi la un loc au făcut toate demersurile posibile pentru ca în data de 25 iunie 2023 stadionul să fie la dispoziţia rapidiştilor.

În contextul importanţei Centenarului, UEFA a acceptat să facă o derogare iar arena giuleşteană va fi liberă pentru organizarea evenimentului în data de 25 iunie 2023. Pe această cale ţinem să mulţumim forului european pentru înţelegere şi le promitem suporterilor la data aceea un spectacol aşa cum n-a mai fost vreodată! Împreună suntem de neclintit”, au transmis cei de la Rapid.

Sursa: https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/rapid-revine-in-giulesti-dupa-mai-bine-de-doua-luni-o-noua-veste-buna-pentru-fani-2152375.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *