Piețele românești sunt pline de trufandale, abia ieșite din seră.
Prețul unei salate – între 50-60 lei
Clara Mihociu, reporter Observatorul, scrie că pentru a prepara o salată pentru masa de Paște la care participă șase sau opt invitați, vor fi necesari 50-60 lei.
Roșiile sunt cele mai scumpe, în jur de 25 lei kilogramul. Castraveții costă 10 lei per kilogram
Vestea bună este că trufandalele sunt mai ieftine în primăvara acestui an. O legătură de ceapă este 2 lei. Salata verde și spanacul sunt tot 2 lei. O legătură de ridichi costă 3 lei.
Roșiile „de noiembrie”au costat 15 lei kilogramul.
Prețul unui kilogram de roșii românești produse în noiembrie variază între 9 și 15 lei / kg, în funcție de calitate și soi.
Unul dintre legumicultorii care vând și acum tomate românești pe piață, din comuna Obârșia, județul Olt, vorbește despre afacerea sa.
Potrivit acestuia, consumatorii ar vrea cât mai ieftin, dar nu…