„Am un singur inamic mare”. Ce îl neliniștește cel mai tare pe Edi Iordănescu la naționala României

„Am un singur inamic mare”. Ce îl neliniștește cel mai tare pe Edi Iordănescu la naționala României

„Am un singur inamic mare”. Ce îl neliniștește cel mai tare pe Edi Iordănescu la naționala României

Cu doar câteva luni înainte de startul preliminariilor EURO 2024, Edi Iordănescu a spus ce îl nemulțumește cel mai tare în momentul de față. Selecționerul României a recunoscut că îi este greu să gestioneze situațiile unor fotbaliști care s-au confruntat cu diverse probleme în ultimele luni și care au lipsit de la lot la precedentele acțiuni.

„Am un singur inamic mare. Pe lângă timpul despre care am vorbit, o să mai fac o paranteză. Sunt jucător precum Chiricheș, Niță, Mihăilă, pe care i-am văzut în iunie și îi mai văd în martie. Sunt 9 luni. E foarte greu, dar încerc să compensez.

Urmărim fiecare moment din joc, analizăm, trimitem imagini către ei. Chiar dacă ei nu au fost la echipa națională încercăm să îi ținem angrenați. Înainte de fiecare acțiune a echipei naționale, ei primesc filmulețe cu analize colective și individuale pentru a-i introduce deja în atmosfera echipei naționale”, a spus Edi Iordănescu, în cadrul unui podcastului ”Tare de Tot”, realizat de Viorel Grigoroiu.

Mircea Lucescu este în asentimentul lui Edi Iordănescu

Cei doi antrenori consideră că doar așa naționala României poate crește și poate ajunge la nivelul din trecut, când se număra printre forțele fotbalului mondial.

Edi Iordănescu a demonstrat că ține foarte mult la disciplina de grup, la unitate și solidaritate, deoarece își dorește să formeze la echipa națională o familie, un tot unitar.

Naționala României este pe cale să piardă doi jucători de perspectivă din Italia, dar născuți în Peninsulă – Daniel Boloca și Andrei Coubiș, cei care sunt așteptați în loturile naționalei ”Squadrei Azzurra”.

Edi Iordănescu a declarat nu mai are de gând să insiste asupra jucătorilor, dacă aceștia nu simt cu inima nevoia de a reprezenta România, iar Mircea Lucescu i-a dat dreptate, indirect, selecționerului României.

”(n.r. – ce sfat i-ar da lui Edi) Lui Edi, niciun fel de sfat. Toată opinia publică e la fel, judecăm de la un singur obiectiv, calificarea. Nu se mai poate discuta acum de promovări de jucători, de nimic. Acum are și el un an de când e la națională, cunoaște jucătorii, a văzut Cupa Mondială, știe dorința de reușită, asta trebuie să fie.

El a văzut foarte bine că starea fizică, starea aceasta de angajament pentru culorile țării lor trebuie să te ducă mai departe. Nu trebuie să pornească la drum decât cu un singur gând, calificarea, fără alte alibiuri. Are dreptate Edi: cine vine la națională, trebuie să vină cu dorință și nu numai cu dorință, ci cu obligativitate. Sunt ani de când nu ne-am mai calificat, avem nevoie. (…)

Obligatoriu trebuie câștigate aceste jocuri, cele cu echipele mici, pentru că acestea dau entuziasm. Iar aceste echipe mici își doresc rezultate bune. Avem jucători talentați, dar depinde de modul în care vor fi organizate aceste preliminarii, totul, de la suporteri, presă, FRF, de la antrenori, jucători, toți împreună trebuie să reușim aceste rezultate”, a declarat, recent, Mircea Lucescu, la Fotbal Club.

Sursa: https://www.digisport.ro/fotbal/echipa-nationala/am-un-singur-inamic-mare-ce-il-nelinisteste-cel-mai-tare-pe-edi-iordanescu-la-nationala-romaniei-2148931.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *