Un soldat ucrainean care avea în el o grenadă neexplodată a fost operat cu succes de medicii militari

Un soldat ucrainean care avea în el o grenadă neexplodată a fost operat cu succes de medicii militari

Un soldat ucrainean care avea în corp o grenadă neexplodată a fost operat cu succes de medicii militari, a anunțat luni Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei. Intervenția a fost efectuată în prezența a doi geniști.

„Medicii noștri militari au efectuat o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta o grenadă VOG neexplodată din corpul unui soldat. Operația a fost realizată în prezența a doi geniști care au supravegheat siguranța personalului medical și a pacientului”, a precizat conducerea armatei ucrainene, în postare, alături de o radiografie și de o fotografie cu proiectul scos din corpul militarului.

„Unul dintre cei mai experimentați chirurgi ai Forțelor Armate, generalul-maior Andrew Willow, a operat fără electrocoagulare, întrucât grenada putea exploda în orice moment”, a adăugat Statul Major General.

Intervenția chirurgicală a reușit, iar soldatul rănit a fost trimis să se recupereze, precizează sursa citată.

În luna noiembrie, un alt soldat, de data aceasta rus, a fost operat după ce medicii au găsit în corpul lui, chiar sub inimă, o grenadă neexplodată. În cele din urmă, medicii au reușit să scoată muniția și să îi salveze viața.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/un-soldat-ucrainean-care-avea-in-el-o-grenada-neexplodata-a-fost-operat-cu-succes-de-medicii-militari-2210053.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *