Semnele intoxicației cu mercur și alimentele care sunt cel mai frecvent asociate cu riscul unei astfel de afecțiuni

Semnele intoxicației cu mercur și alimentele care sunt cel mai frecvent asociate cu riscul unei astfel de afecțiuni

Intoxicația cu mercur poate surveni prin mai multe căi, inclusiv prin consumul anumitor alimente, expunerea la vapori de mercur sau contactul direct cu produse care conțin acest metal greu.

Mercurul este extrem de periculos pentru organismul uman. FOTO Arhivă

Alimentele care sunt cel mai frecvent asociate cu riscul de intoxicație cu mercur sunt anumite tipuri de pește, în special cele mari și prădătoare, cum ar fi rechinul, peștele-spadă și tonul, deoarece acestea pot acumula cantități semnificative de mercur din mediul acvatic

Mercurul este un contaminant prezent în mediul înconjurător și poate ajunge în lanțul alimentar, acumulându-se în organismele acvatice. Oamenii pot fi expuși la mercur organic, în special sub formă de metilmercur, prin consumul de carne de pește contaminată. Această formă de mercur este deosebit de periculoasă deoarece poate provoca deficiențe neurologice și, în cazul expunerii în timpul sarcinii, poate…

Citeşte mai mult

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *