Șeful ONU consideră de importanță ”capitală” prelungirea acordului asupra exporturilor de cereale ucrainene încheiat cu Rusia

Șeful ONU consideră de importanță ”capitală” prelungirea acordului asupra exporturilor de cereale ucrainene încheiat cu Rusia

Secretarul general al ONU a apreciat, miercuri, că este ”capital” să fie prelungit acordul asupra exporturilor de cereale ucrainene încheiat cu Rusia, acord vital pentru aprovizionarea alimentară mondială şi care expiră pe 18 martie, informează AFP.

Secretarul general al ONU a apreciat miercuri că este ”capital” să fie prelungit acordul asupra exporturilor de cereale ucrainene încheiat cu Rusia, acord vital pentru aprovizionarea alimentară mondială şi care expiră pe 18 martie, informează AFP.

„Ţin să subliniez importanţa capitală a prelungirii (acordului cerealier) pe 18 martie şi crearea de condiţii care să permită o cât mai bună utilizare a infrastructurilor de export”, a declarat Antonio Guterres în timpul unei vizite la Kiev.

Potrivit lui Guterres, acordul a permis exportarea a 23 de milioane de tone de cereale ucrainene, care erau până atunci blocate în porturi din cauza invaziei ruse.

„El a contribuit la scăderea costului…

Citeşte mai mult

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *