România în declin demografic! MRS cere politici concrete de sprijinire a tinerilor familii!

România în declin demografic! MRS cere politici concrete de sprijinire a tinerilor familii!

Într-un comunicat recent emis de Mişcarea România Suverană, se trage un semnal de alarmă asupra situaţiei demografice precare cu care se confruntă România, exacerbate de ceea ce organizaţia numește „politicile dezastruoase” ale guvernelor actuale, influenţate în mod direct de președintele Klaus Iohannis. Confruntându-se cu o scădere alarmantă a populaţiei cauzată de emigraţia masivă a tinerilor şi familiilor în căutarea unor oportunităţi mai bune în străinătate, România riscă să-şi piardă nu doar forţa de muncă vitală pentru dezvoltarea economică şi socială, ci şi pe cei care ar putea reprezenta viitorul naţiunii. Cu referire la date statistice oficiale, Mişcarea România Suverană subliniază necesitatea urgentă a implementării unor politici eficiente pentru a păstra tineretul în ţară şi a stopa declinul demografic care ameninţă existenţa României ca stat suveran.

„Ca urmare a politicilor dezastruoase ale guvernelor conduse din umbră de Iohannis, România înregistrează o scădere demografică alarmantă. Multe familii de români nu mai au speranță într-un viitor în propria țară, și au ales calea străinătăţii ca să îşi facă viaţa departe de meleagurile natale.

Drept urmare, România pierde atât tinerii care ar putea să contribuie la dezvoltarea economică şi socială a ţării, dar şi copiii acestor tinere familii, care ajung să reprezinte viitorul ţărilor „adoptive”, nu viitorul României! Conform unor statistici prezentate de INS şi citate de curierulnational.ro, în luna decembrie a anului 2023 numărul naşterilor înregistrate a scăzut comparativ cu luna noiembrie a aceluiaşi an, dar şi comparativ cu luna decembrie 2022.

Acest trend este unul îngrijorător pentru viitorul României şi reprezintă dovada clară a ineficienţei politicilor administraţiei publice şi nepăsării factorilor decizionali. Dacă vrem ca România să mai aibă un viitor, este OBLIGATORIU să acordăm o mare atenţie tinerilor şi familiei în general!

Trebuie să implementăm urgent strategii şi politici care să ofere tinerilor oportunităţi de dezvoltare în România şi să nu mai fie nevoiţi să plece peste hotare pentru a-şi întemeia o familie. Fără copii, nu există viitor, iar dacă nu înţelegem acest lucru, România, aşa cum o ştim noi, va dispărea!

Trebuie neapărat să oprim această hemoragie de plecări a tinerilor pentru a ne asigura că România va continua să existe ca stat, nu doar ca suprafaţă.”

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *