Răspunsul pe care Olimpiu Moruțan l-a dat pe loc: „Să câștigăm Cupa Mondială”. Ce a discutat cu Edi Iordănescu

Răspunsul pe care Olimpiu Moruțan l-a dat pe loc: „Să câștigăm Cupa Mondială”. Ce a discutat cu Edi Iordănescu

Răspunsul pe care Olimpiu Moruțan l-a dat pe loc: „Să câștigăm Cupa Mondială”

Mijlocașul român se află într-o formă de zile mari, iar convocările la națională nu au cum să lipsească. De altfel, el a jucat în ultimele două amicale pe care România le-a disputat în 2022, acel 1-2 cu Slovenia și un 5-0 cu Republica Moldova. În ultimul a și marcat superb.

La final de 2022, Olimpiu Moruțan a acordat un interviu pentru FRF TV, în care a fost întrebat ce dorință ar avea la acest final de an, dacă ar fi să ia o decizie la nivel mondial. Fără să stea prea mult pe gânduri, Moruțan a răspuns prompt.

„Să câștigăm Campionatul Mondial!”, a spus Moruțan, impulsionat și de succesul recent al lui Lionel Messi cu naționala Argentinei, care a devenit campioana mondială.

Olimpiu Moruțan a marcat superb în meciul Republica Moldova – România 0-5

Olimpiu Moruțan a bifat 5 selecții și un gol pentru naționala mare a României. El a avut o discuție și cu selecționerul Edi Iordănescu și a dezvăluit ce a vorbit cu el.

„Am aşteptat foarte mult convocarea, îmi doream să fiu acolo pentru că ştiu ce calităţi am şi că pot mai mult. Sper să ajut echipa naţională să se califice la un Campionat European.

Mă bucur că am avut evoluţii bune, dar au fost doar nişte meciuri amicale. Nu pot să spun că eu sunt cel mai bun de la echipa naţională. Edi Iordănescu mi-a zis să continui pe această linie şi să nu mai dau înapoi, să dau totul mereu când sunt convocat.

Avem nevoie de o calificare la Campionatul European şi trebuie să ducem România acolo unde îi e locul. E o grupă dificilă, dar trebuie să luăm meci de meci”, a spus Olimpiu Moruţan.

România, în grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra, în preliminariile pentru Euro 2024

Tragerea la sorți a preliminariilor EURO 2024 a avut loc pe 9 octombrie, la Frankfurt, iar România a fost repartizată în Grupa I, alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. România a fost în urna a treia valorică.

  • 53 de naţiuni au participat la tragerea la sorţi. Germania, ţara gazdă, este direct calificată la turneul final.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie 2023 – noiembrie 2023.

România a participat la cinci ediții ale Campionatului European. Cea mai bună performanță este sfertul de finală de la EURO 2000.

Ultima participare a “tricolorilor” a fost la EURO 2016, când n-am depășit faza grupelor.

Sursa: https://www.digisport.ro/fotbal/echipa-nationala/raspunsul-pe-care-olimpiu-morutan-l-a-dat-pe-loc-sa-castigam-cupa-mondiala-ce-a-discutat-cu-edi-iordanescu-2135963.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *