PROIECTUL prin care Raiffeisen încearcă să scoată miliarde de euro din Rusia! Banca austriacă încearcă să încheie un acord cu Sberbank

PROIECTUL prin care Raiffeisen încearcă să scoată miliarde de euro din Rusia! Banca austriacă încearcă să încheie un acord cu Sberbank

Raiffeisen Bank International (RBI) caută să schimbe profituri de 400 de milioane de euro blocate în Rusia cu numerar blocat în Europa al celui mai mare grup bancar rusesc, Sberbank, un plan care reliefează eforturile creditorului austriac de a-şi reduce expunerea pe piaţa rusă, se arată într-un articol apărut miercuri în publicaţia britanică Financial Times (FT).

Acordul de schimb, prezentat la reuniunea de săptămâna trecută a Consiliului de Administraţie al Raiffeisen, presupune ca Sberbank să primească ruble de la subsidiara rusă a Raiffeisen, care nu pot fi scoase din ţară din cauza restricţiilor de capital impuse de Kremlin, au declarat pentru FT surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Ca parte a aşa numitului „proiect pasărea roşie”, Raiffeisen va obţine în schimb numerarul subsidiarei Sberbank din Europa.

„Consideraţi această tranzacţie echivalentul financiar al unui schimb de prizonieri în războiul rece”, susţine…

Citeşte mai mult

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *