O nouă tehnologie genetică poate diagnostica boli prin identificarea celulelor moarte din sânge

O nouă tehnologie genetică poate diagnostica boli prin identificarea celulelor moarte din sânge

O echipă de cercetători de la Hebrew University şi de la Centrul Medical Hadassah din Ierusalim a dezvoltat o tehnologie genetică pentru a depista afecţiuni ale unor sisteme majore ale organismului uman prin detectarea şi identificarea celulelor moarte din sângele uman, conform unui studiu publicat joi în revista Nature, transmite vineri Xinhua.

Această tehnologie este bazată pe identificarea unui proces biologic, denumit metilare, în fragmentele ADN provenite din celule moarte şi care circulă în sânge.

Cercetătorii susţin că rezultatele acestei cercetări reprezintă o sursă esenţială pentru studiul reglării genelor şi al variantelor genetice asociate unor boli, potrivit Xinhua, citată de Agerpres.

Noua tehnologie are potenţialul de a fi folosită pentru a diagnostica afecţiuni ale sistemului imunitar, ale sângelui, ale sistemului respirator şi afecţiuni cardiace. De asemenea, această tehnologie are potenţialul de a detecta afecţiuni oncologice şi hepatice, maladia Alzheimer precum şi alte boli.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/o-noua-tehnologie-genetica-poate-diagnostica-boli-prin-identificarea-celulelor-moarte-din-sange-2207187.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *