Intrarea Ucrainei în UE ar fi o ‘catastrofă’ pentru agricultura europeană (liderul principalului sindicat agricol francez)

Intrarea Ucrainei în UE ar fi o ‘catastrofă’ pentru agricultura europeană (liderul principalului sindicat agricol francez)

Intrarea Ucrainei în UE ar fi o „catastrofă” pentru agricultura europeană, a reacţionat miercuri preşedintele principalului sindicat agricol francez (FNSEA), Arnaud Rousseau, într-un interviu acordat presei regionale din Franţa, după ce Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova, relatează France Presse preluat de agerpres.

„Într-un context de război, este foarte dificil să te pronunţi asupra acestui subiect, pentru că imediat eşti acuzat că nu sprijini Ucraina. Dar vorbind strict din punct de vedere agricol, o intrare a Ucrainei în Uniunea Europeană ar fi o catastrofă pentru agricultura europeană”, a avertizat liderul sindical francez.

Potrivit acestuia, agricultura ucraineană „nu joacă după aceleaşi reguli”, ea produce aproximativ „echivalentul unui sfert din agricultura europeană, mai ales în ce priveşte creşterea păsărilor şi marile culturi, dar cu…

Citeşte mai mult

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *