FOTO, VIDEO | Continuă protestele în Franța față de reforma sistemului de pensii. Mii de oameni au ieșit miercuri în stradă

FOTO, VIDEO | Continuă protestele în Franța față de reforma sistemului de pensii. Mii de oameni au ieșit miercuri în stradă

Continuă protestele în Franța față de reforma sistemului de pensii propusă de actuala Administrație. Miercuri, pentru a opta zi la rând, mii de oameni au ieșit în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea față de intenția Guvernului de a crește vârsta standard de pensionare, de la 62 la 64 de ani.

Zeci de curse feroviare au fost anulate, după ce angajații au intrat în grevă. Gunoiul a continuat să se adune pe străzile din Paris, pentru că și angajații serviciilor de salubritate sunt în grevă. Protestele au izbucnit după ce prim-ministrul Élisabeth Borne a anunțat că propunerea legislativă are voturi „pentru” suficiente pentru a fi adoptată de Parlament.

Pe lângă creșterea vârstei de pensionare, propunerea Guvernului înăsprește și condițiile privind stagiul complet de cotizare, dar ar urma să și elimine privilegiile de care se bucură la pensie unii angajați din sectorul public.

Activiștii pentru drepturile femeilor spun că…

Citeşte mai mult

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *