Criza superbacteriilor. Cum ar putea fi salvate sute de mii de vieți pe an. Expert: „Oamenii mănâncă antibiotice fără să vrea”

Criza superbacteriilor. Cum ar putea fi salvate sute de mii de vieți pe an. Expert: „Oamenii mănâncă antibiotice fără să vrea”

Milioane de oameni mor în fiecare an în urma infecțiilor cu bacterii rezistente la medicamente. Experții din domeniu caută soluții pentru a învinge în lupta cu superbacteriile care ucid mai mulți oameni decât HIV, malaria și tuberculoza la un loc.

Superbacteriile omoară aproape 5 milioane de oameni în fiecare an – Foto Arhiva

Specialiști din toată lumea s-au adunat la Geneva pentru a dezvolta un plan global împotriva superbacteriilor. Anual, 7,7 milioane de oameni mor din cauza infecțiilor bacteriene, ceea ce face ca aceasta să fie a doua cauză de deces la nivel global. De aceea, rezistența antimicrobiană este descrisă și ca „pandemia tăcută”.

Ucide mai mulți oameni decât HIV, malaria și tuberculoza la un loc”, a transmis profesorul Ramanan Laxminarayan, de la Universitatea Princeton din Statele Unite, potrivit revistei medicale The Lancet.

Un studiu recent apărut în aceeași publicație subliniază că accesul…

Citeşte mai mult

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *