Aproape o jumătate din mierea importată în Europa este îndoită cu siropuri, proporție care a explodat din 2017, relevă o anchetă a Comisiei Europene (CE). Cea mai mare cantitate de miere astfel modificată provine din China și Turcia, se mai arată în documentul CE.
Potrivit instituției de la Bruxelles, „aproape jumătate din mierea din țările non-europene este tăiată cu siropuri de zahăr din orez, grâu sau sfeclă de zahăr”.
Și asta în timp ce reglementările Uniunii interzic orice amestec. Adică aproape 50% din cele 175.000 de tone de miere importate pe an în Europa (40% din consum), al doilea cel mai mare importator de miere din lume, după Statele Unite, este proporția în care mierea e îndoită cu siropuri, a dezvăluit un raportul CE, pe care l-a obţinut ziarul Le Monde.
Din cele 320 de mostre testate în Europa, 147 s-au dovedit a fi frauduloase. O proporție mult mai mare de „miere falsă” decât în timpul controalelor…