Cătălin Predoiu: Sper ca 2023 să aducă mult aşteptatele răspunsuri judiciare în Dosarele Revoluţiei

Cătălin Predoiu: Sper ca 2023 să aducă mult aşteptatele răspunsuri judiciare în Dosarele Revoluţiei

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis un mesaj cu ocazia marcării a 33 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, în care îşi exprimă speranţa ca anul viitor să aducă şi mult aşteptatele răspunsuri judiciare în Dosarele Revoluţiei, informează Agerpres.

„Astăzi, marcăm 33 de ani de la redobândirea libertăţii şi a demnităţii naţionale, odată cu prăbuşirea regimului dictatorial comunist, ca urmare a exprimării în stradă a voinţei populare a românilor. Jertfa celor care au păşit cu curaj şi patriotism în faţa represiunii nu va fi niciodată uitată şi este legământul de sânge făcut de poporul român cu libertatea. Jertfa celor căzuţi pentru România liberă şi democratică în Decembrie 1989 este momentul primordial al redevenirii României democratice, al drepturilor şi libertăţilor tuturor şi fiecăruia dintre români. De aceea, păstrarea lor în memoria neamului nu este de ajuns. Singura cale prin care această datorie este împlinită şi cinstirea Eroilor desăvârşită este Adevărul”, afirmă Predoiu într-un comunicat.

Potrivit ministrului Predoiu, Justiţia are obligaţia, care „nu este numai legală, ci şi morală în măsura supremă de a restabili întreg Adevărul şi a face deplină Dreptate Eroilor Revoluţiei, familiilor şi urmaşilor acestora”.

El speră ca anul 2023 „să aducă şi mult aşteptatele răspunsuri judiciare” în Dosarele Revoluţiei.

„Doar restabilirea completă a Adevărului şi aplicarea legii tuturor responsabililor vor stinge datoria morală a Justiţiei faţă de victimele represiunii din zilele Revoluţiei şi nu numai. Fie ca 2023 să aducă această firească dezlegare, care, la rândul ei, va fi proba capacităţii Justiţiei de a servi legea şi Constituţia în orice cauză”, a declarat Predoiu.

Astăzi a fost declasificat şi dosarul despre implicarea cadrelor Departamentului Securității Statului în evenimentele din 1989.

Declasificarea dosarului face parte dintr-un proiect anunţat anterior de conducerea SRI, care vrea să le ofere „cercetătorilor şi istoricilor instrumente de cunoaştere asupra perioadei în cauză”.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/catalin-predoiu-sper-ca-2023-sa-aduca-mult-asteptatele-raspunsuri-judiciare-in-dosarele-revolutiei-2193205.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *