Aeroporturile din Craiova şi Sibiu vor primi ajutoare de stat de 5,2 milioane de lei

Aeroporturile din Craiova şi Sibiu vor primi ajutoare de stat de 5,2 milioane de lei

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat că în şedinţa de Guvern s-a decis alocarea a 5,2 milioane de lei ajutor de stat pentru aeroporturile din Craiova şi Sibiu, care au avut pierderi în primele 6 luni ale acestui an, informează Agerpres.

„În şedinţa de Guvern s-a decis alocarea a două sume ca ajutor de stat pentru aeroporturile din Craiova şi Sibiu. Este vorba despre un ajutor de stat care a fost notificat din timp la Comisia Europeană şi a fost autorizat de către Comisia Europeană. Vorbim de aceste două aeroporturi pentru că, conform reglementărilor europene, aceste două aeroporturi cu peste 200.000 de pasageri au înregistrat pierderi în primele şase luni ale anului 2022”, a spus ministrul Dezvoltării într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că restul aeroporturilor care se încadrau în categoria cu peste 200.000 de pasageri nu au avut pierderi, drept urmare nu s-au încadrat pentru a primi ajutor de stat.

„Suma totală care se alocă pentru cele două aeroporturi, respectiv pentru consiliile judeţene care au în subordine aceste aeroporturi, este de 5,2 milioane de lei”, a spus Cseke Attila.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/aeroporturile-din-craiova-si-sibiu-vor-primi-ajutoare-de-stat-de-52-milioane-de-lei-2197759.

administrator

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *